Stil uređenja savremenog doma, ili jednog njegovog dela, koji posebno pleni pažnju poslednjih dana jeste svakako – seoski stil.

Dizajn koji ideje crpi iz oblasti ruralnih sredina i sa farmi, zaista je inspirativan i do te mere je naišao na pozitivne kritike, da je svoje mesto našao i u našim spavaćim sobama. Oplemenjujući iste u sasvim novom pogledu, ovaj stil daje prostoru rezervisanom za odmor neophodnu dozu šarma i prijatnosti.

Drugačiji od rustičnog stila, stil seoskih imanja i farmi, otvara nam sasvim novu dimenziju. Nežniji je, dopadljiviji oku i svakako elegantniji. Svaka spavaća soba dekorisana elementima ovog stila u sebi sadrži notu prefinjenosti, ali i topline.

Boje, teksture i oblici karakteristični za seoski stil

Stil inspirisan seoskom idilom specifičan je po svojom neutralnim i pastelnim tonovima. Uz dodatak crnih elemenata, zaista se može dodati malo drame celokupnoj slici. Stropovi od drveta, grede i klupe koje se ističu svojom pojavom, kao i noćni ormarići nešto tamnijih tonova, sa primesama kovanog gvožđa, zaista čine ovaj pravac opremanja enterijera nesvakidašnjim.

Kao da su spojene dve krajnosti – nežnost i udobnost spavaće sobe, sa nepristupačnošću farmerskog stila. Pletiva u raznim bojama, tkanine prebačene preko kreveta, teške zavese, koža i kožne prostirke i brojni drugi detalji daju ovom stilu notu individualnosti. 

Ono što je zadivljujuće jeste da se nameštaj različitih stilova može stopiti sa seoskim vidom spavaće sobe. Tapacirani nameštaj sa lakoćom može da dobije svoj smisao u jednoj ovakvoj prostoriji. Neizostavna su ogledala koji celoj koncepciji daju određeni šarm. Takođe ne treba zaboraviti ni osvetljenje koje je deo ove neuobičajene slike. Metalni lusteri zauzimaju zasluženo mesto u spavaćoj sobi ovog tipa.

Ako planirate da promenite nešto u pogledu uređenja svog doma, počnite od samog njegovog srca, od vaše spavaće sobe.

 

Spavace sobe po meri - Novi Sad